Spoštovani gostje!

V osrčju Gorenjske se nahaja mesto Radovljica. Njegova zgodovina se začenja v srednjem veku. Iz tistih časov so ohranjeni zanimivi ostanki, med drugim tlorisna podoba, deli srednjeveških obrambnih naprav in obrambni jarek (edini tovrstni primerek v Sloveniji).
Posebno očarljivo je staro mestno jedro, kjer vabijo na ogled številni spomeniki poznogotskega in renesančnega stavbarstva, ki si jih gotovo želite ogledati.
Po tem, ko boste potešili svojo kulturno in zgodovinsko “radovednost”, ste prisrčno vabljeni k nam - v vinoteko Sodček na Linhartovem trgu 8 (ob vstopu na mestni trg). Pri nas si lahko oddahnete ob kozarčku dobrega vina in poskusite ter kupite izbrana vina vseh treh vinorodnih pokrajin naše dežele.

                    

            

Slovenija je namreč pomembna tudi kot vinorodna dežela. Tukaj se stikajo trije klimatski vplivi - mediteranski, alpski in panonski. Klima, raznolik relief dežele in raznolikost talne sestave omogočajo pridelovanje zelo različnih vinskih sort. Tako kot so različna vinorodna področja, tako je tudi široka paleta pridelovalcev. Naša dežela se lahko pohvali z vrsto velikih vinskih kleti, ki poslujejo pretežno po zadružnem principu.
Za ljubitelje vin pa je posebno privlačna ponudba vin manjših pridelovalcev, ki pridelujejo veliko število vrhunskih sort in proizvajajo ekskluzivna vina v majhnih serijah.

                 

              

Steklenica takšnega vina je lepo darilo za vaše prijatelje ali lep spomin na našo deželo.
Ta izbrana vina bi vam radi pred nakupom predstavili zato vas vabimo v naš vinski bar na degustacijo.
Za skupine priporočamo predhodno najavo.
Nadaljne informacije dobite v vašem hotelu, turistični agenciji ali neposredno pri nas, v vinoteki Sodček:
041 678 408.

Veselimo se vašega obiska.