×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Batič

Batič

Prva vina družine Batič so se rodila v 16.stoletju, ki jih je podpisovalo znanje menihov s posestva Batič v Šempasu

Danes kljub družbenemu modernizmu vinograde obdelujejo ekološko biodinamično (demeter) podobno, kot so počele prejšnje generacije družine Batič.

Vinograde sadijo po stari praksi z visoko gostoto trsov/ ha. Trte so sajene 1.20m  x 0,70m. Zaradi velike gostote trt na hektar so pogoji preživetja ekstremni. Takrat trta nudi največ.
V takih pogojih so trte  za absorpcijo hranilnih elementov in vlage iz zemlje prisiljene razplesti korenine tudi 10 metrov in več globoko. Zaradi globine korenin trte nudijo večjo konstantnost, višjo kvaliteto grozdja in večjo vitalnost.

Sledijo tradicionalnim postopkom vinifikacije, kar pomeni, da drozgo macerirajo brez nadzorovanja temperature in fermentirajo samo z lastnimi kvasovkami. Kletarske postopke (pretoki, stekleničenje) opravijo ob ustreznih luninih menah.

Vina, ki se rojevajo na kmetiji Batič niso narejena po njihovih zamislih. Vsakič so jim popolna neznanka. So novorojenec neba in zemlje. In vsakič jih zaradi svoje edinstvenosti in čistosti neizmerno ljubijo..

Ponudba vin Batič