×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Jakončič

Jakončič

Družinska kmetija Jakončič sega v leto 1847, ko sta Mihael in Carolina Jakončič zasadila prve vinograde v vasi Kozana v Goriških Brdih ter tako postavila temelj družinskemu vinarstvu.

Izkušnje starejših usmerjajo neučakanost mladih in na kmetiji so nadvse ponosni, da si starši in otroci delijo skrb za vinograde, kletarjenje in trženje. Očetu Igorju in mami Danici je globoka želja po doseganju visokokakovostnih vin uspelo tudi oba sinova, Aljošo in Mitjo usmeriti v univerzitetno izobraževanje na področju vinarstva in vinogradništva.

Sledile so najvišje medalje in priznanja z mednarodnih ocenjevanj doma in po svetu. Vsako visoko priznanje je postala njihova duševna hrana. Vedeli so, da je pot prava. Danes ugotavljajo, da se pot nikoli ne konča, vsak letnik je nov začetek, nova preizkušnja, nov izziv in vsako trgatev pričakujejo trepetaje in vznemirjeno kot prvi šolski dan. To je čar njihovega življenja.

Z mislijo, da so vinogradniške izkušnje in kletarske veščine, prepojene s stalnim iskanjem dovršenosti, dota, iz katere črpa in ki jo istočasno nadgrajuje vsaka njihova nova generacija.«

 

Ponudba vin Jakončič