×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Bizjak

Bizjak

»Pod trto bivam zdaj, v deželi rajskomili«  je napisal v BRANIKU več let  živeči pesnik Simon Gregorčič. Prav tu, v Braniški dolini v Spodnje Vipavskem vinorodnem okolišu, se nahaja Kmetija  BIZJAK , ki skozi več rodov na naravi najbolj prijazen način neguje vinsko trto in se trudi pridelati najboljše grozdje, ki je osnova vrhunskih  vin.

Razpoznavni znak Kmetije BIZJAK so vratca od soda, po domače portela, ki jih povezujejo s preteklostjo.

Vinogradi so zasajeni na izbranih legah glede na potrebe in karakteristike posamezne sorte. Obdelujejo dobrih  7 ha vinogradov v katerih so posajene tipične sorte vinske trte za ta predel Vipavske doline, od avtohtonih do mednarodnih.

Pri pridelavi vsaki sorti grozdja in legi vinograda izberejo pravi čas trgatve glede na opravljene analize in lastno presojo, ki temelji na večletnih izkušnjah.  Vse grozdje se ročno potrga v gajbe, ko pridni obirači opravijo prvo selekcijo grozdja že v vinogradu.  S trganjem se prične v zgodnjih jutranjih urah, kar pa je seveda odvisno od sorte in načina pridelave vina. Posebna pozornost je namenjena čim krajšemu času od obiranja do predelave v kleti, saj je to ključnega pomena da ne pride do nepotrebnih oksidacij. Trgatev na kmetiji pa še vedno poteka tradicionalno  tudi s časom za druženje  s prijatelji in sorodniki, ob dobrem vinu in domačimi dobrotami

Ponudba vin Bizjak