×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Lisjak Boris

Lisjak Boris

V osrčju Krasa, v vasi Dutovlje, se rasprostirajo vinogradi družine Lisjak, na katerih pridelujejo dve beli in štiri rdeče sorte. Med rdečimi prevladujejo refošk, iz katerega nastaja Teran PTP, sledijo cabernet sauvignon, cabernet franc in merlot, beli pa sta avtohtona kraška sorta vitovska grganja in chardonnay.

Vsa vina, ki nastajajo na domačiji Lisjak, so vrhunske kavlitete, kar dokazuje enajst naslovov šampiona, preko sto zlatih medalj ter malo morje priznanj, odlikovanj in odličij, ki so jih podelili navdušeni enologi na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih.

Nagrade Lisjakovi cenijo, saj so priznanje za dobro delo v vinogradu in kleti, a družino naprej vlečejo skrb za naravo, ljubezen do kraške zemlje, spoštovanje tradicije svojih prednikov, zavezanost trdemu delu in ljubezen do družine.

Boris Lisjak je bil eden prvih slovenskih vinarjev, ki je že pred štiridesetimi leti začel s stekleničenjem vina. Svoje znanje je nadgradil z opravljanjem izpita za vinskega svetovalca, je član Reda svetega Fortunata in vitez prvega reda Slovenskega reda vitezov vina. Je tudi predsednik Konzorcija kraških pridelovalcev terana.