×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Pullus

Pullus

Nepozabni okusi, bogata tradicija, izjemna vinogradniška lega; atributi, ki so jih Rimljani poznali že pred 2000 leti, v prepletu z vrhunsko in najsodobnejšo tehnologijo ter izjemnim znanjem na področju gojenja vinske trte in pridelave vina. Vse to in še več se skriva v okusih in aromah najstarejše in največkrat nagrajene vinske kleti v Sloveniji – Ptujske kleti.

Grozdje zori na znamenitih legah vinorodnega okoliša Štajerske slovenije, natančneje v podokolišu Haloze in Srednje Slovenske gorice. Vinogradi se razprostirajo po strmihin večinoma terasastih pobočjih levega in desnega brega reke Drave.

Grozdje zori po vrhovih hribov, ki segajo do 400 m nadmorske višine, uspevajo pa predvsem naslednje vinske sorte: Laški rizling, Šipon, Rumeni muškat, Renski rizling, Traminec in nekaj sort, ki jih gojijo tudi drugod po svetu, kot so beli Sauvignon, Chardonnay, Sivi pinot, Beli pinot ter avtohotona vinska sorta Ranfol. Od rdečih vinskih sort na tem področju gojijo Modro frankinjo, Žametno črnino, Zweigelt, Gamay in Modri pinot.