×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Santomas

Santomas

V mirni vasici Šmarje pri Kopru, Sveta Marija na hribu, se v osrčju Slovenske Istre nahaja vinogradniško-oljkarska kmetija Ludvika Nazarija Glavine, ki je v tej vasici prisotna že od samega njenega začetka.
Na skoraj 24 hektarjih vinogradov in 5 hektarjih oljčnikov se začne zgodba o vrhunskih vinih in značilnem šmarskem oljčnem olju, ki se tržijo pod blagovno znamko Santomas.
Za vina iz vinske kleti Santomas je značilno, da nastajajo na naraven način, saj se pri pridelavi poslužujejo načela o integrirani pridelavi grozdja in vina.
Lastnik si želi združiti elemente istrske kulturne dediščine z modernimi oblikami marketinga, spoštovati izročila svojih prednikov in hkrati pripeljati svoje pridelke do vrhunske kvalitete z uporabo najmodernejših vinarskih tehnologij. Kot poslanstvo blagovne znamke Santomas si je zadal povečati prepoznavnost prostora Slovenske Istre po svetu kot domovine srčnih ljudi, deviškega oljčnega olja ter vrhunskega vina.
Od leta 2000 vinska klet Santomas sodeluje s francoskim enologom Claudom Grosom, ki je zaposlen kot zunanji svetovalec. Pri pridelavi se upošteva njegova navodila ter aktualne prodajne trende vina pri nas in po svetu.

Ponudba vin Santomas