×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Ščurek

Ščurek

Goriška brda so gričevnata dežela na skrajnem zahodu Slovenije. V tej slikoviti pokrajini se nahaja družinsko posestvo Ščurek. Vinska klet ščurek se nahaja v vasici Plešivo, katera spada v vaško skupnost Medana.

Težko bi določili vek, od katerega se Ščurkovi ukvarjajo z vinogradništvom, zapisano pa je ostalo, da je Stojanov nono Franc obdeloval 1 hektar trt in pridelal 50 hektolitrov vina. Danes Stojan s pomočjo petih sinov neguje 24 hektarjev vinogradov, temu primeren pa je tudi pridelek. Večina posesti je na italijanskem delu Brd, za najboljše lege pa veljajo Grotišče, Dugo, Mahober, Jazbine, Jordano, Gredič in Kozlink.

Ščurkovi ponujajo trgu letno okoli  90.000 steklenic vrhunskega vina. Zvesti ostajajo svežim, vendar polnim vinom, zato dolgo v pomlad odlašajo s prvim pretokom. Taka vina potrebujejo kar nekaj časa, da se razživijo v kozarcu, zato pa jih je potem težko ustaviti. Vina lepo poudarjajo identiteto družine in dežele, na kateri gojijo vinsko trto. Ob najsodobnejši tehnologiji odkrivajo tudi skrivnosti hrastovih sodčkov, predvsem pa ne pozabljajo na avtohtone sorte kot so Rumena Rebula, Pikolit, Jakot. Posebej so pa ponosni tudi na zvrsti: rdeča in bela Stara brajda, UP in Kontra, katera izražajo spretnost in potrpežljivost vinarskega truda in znanja.Kmetija Ščurek: vino, umetnost, zgodba, družina, tradicija.

Ponudba vin Ščurek