×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Kobal Wine Estate

Kobal Wine Estate

Blagovna znamka Kobal vina oziroma Kobal Wines prinaša na vinski zemljevid vina iz izbranih vinogradov Štajerske Slovenije, največ iz strmih Haloz. Vina so značajna, štiriindvajset in več urna hladna maceracija poudarja sortnost, naša atributa sta tudi svežina in prepoznaven štajerski prstni odtis narave oziroma terroirja.

Vina odlikuje svojstven odtis rastišča, so sortno izražena, prihajajo iz hladnejših vinogradniških klimatskih področij. Vse to jih dela unikatna in edinstvena.

Tu so vrhunske vinogradniške lege, ki slovijo že stoletja, od Rimljanov, Avstro-Ogrske monarhije do današnjih dni. Tla so bogata z laporjem, trte so v povprečju stare nad petintrideset let, njihove globoke korenine vsrkavajo ter nato v grozdni jagodi združijo vso bogato mineralnost tal. To se izraža v polnosti in prefinjenosti vin.

Kreacija vina je vedno odraz različnih zrelosti grozdja. Tako zajamejo ves sortni potencial posamezne sorte. Pri predelavi grozdja odigra hladna maceracija ključno vlogo pri prenosu aromatičnih in mineralnih snovi v vino. Z različnimi načini in pristopi zorenja, od klasičnega v nerjavečih inox posodah do zorenja v lesnih sodčkih, navadno iz hrastovega lesa, in vselej stoodstotno na finih drožeh po znanem postopku bâtonnage, vina še obogatijo.

Vina so ustvarjena v duhu, da je vino lahko ob odgovornem uživanju ena najžlahtnejših začimb življenja.

Ponudba vin Kobal Wine Estate