×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri
E-trgovina > Vino Kupljen - Herga

Vino Kupljen - Herga

Vinska hiša Vino Kupljen stoji sredi Jeruzalemsko-Svetinjskih goric, na območju, ki že stoletja slovi po kakovostnih vinih in rastišču, najprimernejšem za pridelavo vrhunskih vin. Gre za tradicionalno družinsko vinogradniško posestvo, katerega začetki segajo v leto 1836, pod blagovno znamko Vino Kupljen pa je vinar Jože Kupljen kot eden prvih profesionalnih zasebnih slovenskih vinarjev stekleničil in etiketiral svoja vina v buteljke že leta 1976. Rdeča nit vinske zgodbe Vina Kupljen so vina Stars of Styria, ki že nosijo »zvezdniška« imena (White Star of Styria, Red Star of Styria, Red Star of Jeruzalem, Sirius …), ter druge zvezde v nastajanju.

Vinogradi se razprostirajo po skrbno izbranih južnih in jugozahodnih legah Jeruzalemskih goric – vrhunskega slovenskega vinorodnega okoliša.

Upoštevajoč tukajšnje podnebne posebnosti, so na najboljše lege posadili najprimernejše sorte vinske trte. V sortnem izboru imajo zato najkakovostnejše vrste evropskih vinskih trt, po katerih Jeruzalemske gorice in tukajšnja vina slovijo že stoletja (proti koncu 19. stoletja je bil beli burgundec iz Jeruzalema oziroma Svetinj najbolj čislano vino Evrope). V vsaki vrsti vina boste začutili duh zrelega grozdja iz vinogradov v Jeruzalemu, Svetinjah, Cerovcu in Žerovinščaku.

Ponudba vin Vino Kupljen - Herga