×
zapri
Kontaktni podatki:
sodcek.vinoteka@gmail.com
+386(0) 4531 50 71
+386(0) 41 678 408

moja košarica

×
zapri
×
zapri

Passion Vino Kupljen - Herga

Akcija!

Lokacija: Štajerska Slovenija, Podravje, Slovenija
Barva: belo
Vsebina: 0,75 l
Sorta: 100% Modri pinot
Letnik: 2019
Stil vina: zrelo rdeče
Sladkorna stopnja: suho
Stopnja alkohola: 13,50%


opis vina

Passion – strast – pove, da gre za eno od sort, ki so ji še posebej predani, in so bili eni od prvih pridelovalcev Modrega pinota pri nas.

Pridelajo ga samo v najodličnejših letnikih, iz izbranih grozdov z najboljših leg. Na trg ga postavijo po 18 mesecih zorenja v lesenih sodih francoskega hrasta in po šestih mesecih ležanja v steklenicah. Premore odličen potencial staranja in ga lahko hranimo tudi do dve desetletji.

Je srednje globoke, granatne barve, cvetica je intenzivnejša, zelo zrela, a nikakor prezrela, saj jasno pove, da prihaja iz Podravja s hladnejšo klimo. Spominja na gozdne jagode, temne češnje, slivo, gozdne sadeže, s fino noto dima in vanilje. V ustih je suho, spet se pokažejo rdeči sadeži, ki smo jih zaznali na nosu; je polnejšega telesa, s pridihom toplega, a z obilico elegance ter kompleksnim karakterjem zrelega Modrega pinota iz hladnih krajev.

  • Odlično se poda k mesnim jedem, kot so teletina v omaki z jurčki, goveji steak, pečena svinjina, pa tudi k rižotam ali testeninam z jurčki ali šampinjoni
  • Priporočena temperatura serviranja 16°C.

cena

24,00 

količina

» VSA VINA ISTEGA VINARJA