Vinar

Fornazarič

Kmetija ima zelo dolgo zgodovino, saj so predniki že davno tega izkoriščali naravne danosti za kmetovanje, s čimer so se tudi preživljali. Poleg vinogradništva so se ukvarjali še z živinorejo in sadjarstvom. Kmetija se je z leti širila, spreminjala obseg posameznih dejavnosti in nekatere tudi opustila. Tako so najprej opustili živinorejo, nato pa tudi sadjarstvo in se popolnoma usmerili v vinogradništvo in vinarstvo.

Ugodna lega, podnebje in način pridelave so  omogočili razvoj in širitev vinogradništva na vseh bližnjih pobočjih ter kakovostno pridelavo vina. Dolgo časa je glavno vlogo na kmetiji imelo belo vino, v zadnjem času pa se vse bolj osredotočajo na rdeče vino. Vinograde obdelujejo brez uporabe umetnih gnojil, insekticidov in herbicidov. Vina so tako postala drugačna, saj so s tem pridobila naravno stabilnost in sposobnost dolgega življenja. Tako pridelana vina v kleti zorijo brez pomoči in razen sulfita ne vsebujejo aditivov, stekleničijo pa jih brez predhodne filtracije, saj je cilj čimbolj naravno pridelano vino.

Pokaži več
Pokaži manj
Fornazarič

Prikaz vseh 6 rezultatov

Filtri

Tip vina

Način pridelave

N/A

Sladkorna stopnja

Nagrade

Prikaz vseh 6 rezultatov

Filtri
Ni izdelkov, ki bi se ujemali z izbranimi filtri.
Spremenite kriterije filtra ali pa ponastavite filtre s spodnjim gumbom.
Ponastavi filtre