Bjana
Bjana je narečno ime za vas Biljana. Penine Bjana pridelujejo in negujejo na družinskem posestvu v osrčju vinorodnega okoliša Goriška brda. Vse so pridelane po klasični metodi. Vina zorijo v popolnoma obnovljenem dvorcu Dorišče, v eni od najstarejših kleti daleč naokrog.
Glavno vlogo prepuščajo naravi. Skušajo jo čim bolje razumeti v vinogradu in kleti ter tako pridelati najboljše vino, ki naj odraža značilnosti oziroma karakter terena in podnebnih pogojev (terroir) ter sort, iz katerih je pridelano.
Vinorodni okoliš Brda odlikuje predalpski gričevnat svet z močnim sredozemskim vplivom. Za penine Bjana uporabljajo tri sorte grozdja, in sicer dve šampanjski (chardonnay in modri pinot) ter briško sorto rebula. Chardonnay daje vinu telo, aromatiko in polnost, modri pinot strukturo in sadnost, rebula pa eleganco in svežino.
Prikaz vseh 5 rezultatov
Prikaz vseh 5 rezultatov