Vinar

Edi Simčič

Goriška Brda, prostor, kjer se mešata mehki Severni Mediteran in Južne Alpe. Prostor, kjer so tla bogata s solmi in minerali. Brda so zapisana belim vinom: mediteransko eksotičnim, mineralnim, polnim in svežim hkrati, ki zmorejo daljše zorenje, tja do pet, šest let. Zaupajo Rebuli in njenemu potencialu. Rebula je vrsta ponosa, identiteta. Rdeča? Že dolgo verjamejo vanje. Od njih zahtevajo zorjenost, dolgoživost. Briški vinogradi to zmorejo.

Družina Simčič obdeluje kakšnih 13 hektarjev vinogradov, vsako leto napolnijo cca 65.000 steklenic vina.

Danes klet in blagovno znamko Edi Simčič vodi sin Aleks, vse več vajeti pa prevzemata tudi njegova sinova Jure in Jakob.

Zgodovina vin Edi Simčič sega v ne tako oddaljeno leto 1990, ko so napolnili prve steklenice. In prej? Edi Simčič je v zadrugi v Vipolžah skrbel za tehnični del vinogradništva, Aleks pa je študiral in doštudiral strojništvo. Ker so imeli doma nekaj vinogradov na zelo ugodnih legah, je že med študijem rasla ideja o lastni znamki vina, Edi in Aleks pa sta začenjala s prvimi poskusi v kleti in se učila umetnosti vinarstva. Iz začetnih kletnih prostorov v stanovanjski hiši je danes zrasla ena najsodobnejših vinskih kleti v Goriških brdih.

Pokaži več
Pokaži manj
Edi Simčič

Prikaz vseh 8 rezultatov

Filtri

Tip vina

Način pridelave

N/A

Sladkorna stopnja

Nagrade

Prikaz vseh 8 rezultatov

Filtri
Ni izdelkov, ki bi se ujemali z izbranimi filtri.
Spremenite kriterije filtra ali pa ponastavite filtre s spodnjim gumbom.
Ponastavi filtre