Vinar

Šturm

V Beli krajini v okolici Metlike, pri cerkvici svete Ane, Šturmovi pridelujejo široko paleto različnih vin – belih, rdečih in rosé, mladostnih in zrelih, suhih in sladkih, mirnih in penečih, za vsakodnevno uživanje in za vaše najbolj svečane trenutke.

Že od samega začetka so premikali meje. Mimo pravilnikov so zasadili sorte, ki so prav po njihovi zaslugi postale steber današnjega belokranjskega vinogradništva. Rumeni muškat, ki še nedavno tega ni bil niti na seznamu dovoljenih sort okoliša, je po njihovih uspehih postal priporočena sorta, dišeči traminec pa je zaenkrat med dovoljenimi.

Danes obdelujejo 8 hektarjev lastnih in najetih vinogradov, vendar raje kot o površinah govorijo o številu trt- teh imajo 30.000. Sveža vina iz mlajših vinogradov prihajajo na trg z belo etiketo, vina iz starejših vinogradov in najboljših leg, ki zorijo v lesu, označuje modra, tretjo linijo pa predstavljajo predikatna vina z umetniškimi deli na etiketi. Kot velikim zagovornikom tradicije jim niso tuja niti bela vina s podaljšano maceracij – črna etiketa.

Pokaži več
Pokaži manj
Šturm

Prikaz vseh 8 rezultatov

Filtri

Tip vina

Način pridelave

N/A

Sladkorna stopnja

Nagrade

N/A

Prikaz vseh 8 rezultatov

Filtri
Ni izdelkov, ki bi se ujemali z izbranimi filtri.
Spremenite kriterije filtra ali pa ponastavite filtre s spodnjim gumbom.
Ponastavi filtre