Gordia
Gordia je ledinsko ime za področje nad Ankaranom, kjer ima Andrej Čep v vasici Kolomban poleg vina tudi gostilno z istim imenom.
Obdeluje pribljižno 5ha ekološko certificiranih vinogradov, v glavnem na lapornatih tleh. Vsa vina prideluje brez uporabe enoloških sredstev, uporablja le žveplo. Pri fermentacijah uporablja samo avtohtone kvasovke. Vina prideluje brez uporabe enoloških sredstev, razen žvepla, polni brez filtracije.
Na začetku je prideloval v glavnem dlje macerirana bela vina, staral jih je v barrique sodčkih, od leta 2019 pa vse več vin zori v glinenih amforah zakopanih v zemljo. Pravi da so tako bela kot rdeča vina tako elegantnejša.
Danes pa poleg strukturnejših vin vsako leto pridela tudi odlično svežo malvazijo, in tudi dve pet-nat penini.
Prikaz vseh 8 rezultatov
Prikaz vseh 8 rezultatov
Prikaz vseh 8 rezultatov